Dementievriendelijk Verzorgen en Opbaren

Uitvaartondersteuners, zelfstandig en in loondienst, hebben ons regelmatig gevraagd om aan een training te kunnen deelnemen. Uit ervaring weten we dat een training voor deze beroepsgroep zinvol is én een gerichte inhoud vraagt.

Training voor Uitvaartondersteuners

Tijdens deze trainingsdag word je met kennis en praktische oefeningen getraind in ‘Dementievriendelijk Verzorgen en Opbaren’.

Inhoud: kennis over dementie, stappenplan dementievriendelijk verzorgen en opbaren, gespreksvaardigheid,  rollenspellen en ervaringsmomenten.

Niveau: MBO-werk en denkniveau, door opleiding en/of ervaring verkregen

Doel: na de training is de uitvaartondersteuner in staat om mensen met dementie te betrekken bij de laatste verzorging en overbrengen én een dementievriendelijke opbaring te realiseren.

Deelnemers: hebben circa 2 jaar ervaring als overledenenverzorger, zelfstandig of in dienstverband.

Studiemateriaal: wordt beschikbaar gesteld in een online kennisbank.

Kwalificaties: na afronding van de training ontvangt de deelnemer een certificaat en licentie. Gelicenseerde uitvaartondersteuners krijgen een jaar lang toegang tot de online kennisbank, vermelding op www.dementievriendelijkeuitvaartzorg.nl, een logo voor mediagebruik, ondersteuning bij lokale PR, kennisonderhoud en toegang tot vraag en antwoord.

Datum en locatie: nog geen datum gepland

Tarief: € 195,-