Zo blijft u op de hoogte: Bezoek en like onze Facebook-pagina.

Wat willen mensen met dementie?

Hetzelfde als u en ik: Mens zijn.

Daarom zijn er in Nederland gespecialiseerde uitvaartverzorgers die mensen met dementie betrekken bij afscheid en uitvaart.

www.dementievriendelijkeuitvaartzorg.nl/dementievriendelijke-uitvaartverzorgers/

#WereldAlzheimerDag #dementievriendelijk #uitvaart
... Lees meerLees minder

Lezen op Facebook

Uitsluiting bij afscheid en uitvaart

Een grote groep mensen heeft recent ervaren wat mensen met dementie al vele jaren meemaken: ๐˜‚๐—ถ๐˜๐˜€๐—น๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด van deelname aan afscheid en uitvaart.

Familie, zorgers en beleidmakers worstelden de afgelopen tijd meer dan ooit met de opgave om mensen met dementie een ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ด๐—ฒ deelname aan het dagelijks ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป te bieden.

Een verzorgende verwoorde een ervaring als volgt: โ€œEen licht dementerende bewoner wier echtgenoot is gestorven, kon niet bij de begrafenis van haar man zijn omdat ze een Covidverdenking had. De vrouw moest na een lang, gelukkig huwelijk de uitvaart van haar echtgenoot bijwonen via een livestream. Nu vraagt die vrouw steeds: Zijn ze me vergeten uit te nodigen voor de begrafenis? Ik krijg het haar niet uitgelegd.โ€

Juist de recente schrijnende ervaringen in de zorg voor ouderen maken weer duidelijk hoe ๐—ฏ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ธ een ๐—ฑ๐—ฒ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ is.

Een weduwe met Alzheimer sprak recent de volgende woorden over de uitvaart van haar man: โ€œIk weet niet meer wat er gisteren was, maar het voelt heel fijn.โ€

Als dementievriendelijke uitvaartverzorger ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ je ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ถ๐—น.

Op ๐Ÿณ & ๐Ÿฎ๐Ÿด ๐˜€๐—ฒ๐—ฝ๐˜๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ vindt in Amersfoort een cursus Dementievriendelijke Uitvaartzorg plaats.

Tijdens de cursus ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ je hoe je, onder alle omstandigheden, mensen met dementie, in samenspraak met hun familie, kunt betrekken bij afscheid en uitvaart.

Je kunt je online aanmelden: www.dementievriendelijkeuitvaartzorg.nl/training/

We verheugen ons op jouw deelname.

P.S. Register Uitvaartverzorgers ontvangen 39 PE-punten
... Lees meerLees minder

Lezen op Facebook

Dementie vraagt ons om over grenzen heen te kijken.

Gisteren nam DeMensTrainer Sybille Wetzel dat letterlijk,

door deel te nemen aan de eerste videoconference van DemenzPartner

georganiseerd vanuit Berlijn

๐Ÿ‡พ๐Ÿ‡ช & ๐Ÿ‡ฉ๐Ÿ‡ชVielen Dank an die rund 65 Teilnehmenden unseres ersten virtuellen Erfahrungsaustausches! Puh, wir sind durchgeschwitzt, aber froh, dass alles geklappt hat! Danke fรผr das Interesse, die Fragen und Anregungen!
... Lees meerLees minder

Lezen op Facebook
error: Alert: Content is protected.