Wie gingen je voor?

In samenwerking met ‘Samen dementievriendelijk’ (Alzheimer Nederland) organiseerde Terramor, de eerste dementievriendelijke uitvaartorganisatie van ons land, in december 2017 de eerste trainingsdag voor de uitvaartbranche. Vanwege de grote belangstelling kreeg deze dag al spoedig een vervolg.

De getrainde en gecertificeerde uitvaartverzorgers zijn enthousiast over de praktische waarde van de training.

Er staan op dit moment bijna 70 dementievriendelijke uitvaartverzorgers op de kaart.

 

Wat is ons gevraagd?

De belangstelling vanuit het uitvaartvak voor deze training is in de eerste helft van 2018 verder gegroeid.

 

Uitvaartverzorgers
Er staan uitvaartverzorgers op de wachtlijst. Er zijn uitvaartverzorgers met belangstelling voor de eerstvolgende training.

Er is regelmatig gevraagd naar een vervolgtraining. Er is regelmatig aandacht gevraagd voor bescherming van de kwaliteit van dit nieuwe gebied binnen het uitvaartvak. Er is gevraagd naar ondersteuning bij het leggen van contacten met de lokale zorg. Er is gevraagd naar ….. het is teveel om op te noemen.

Om de vragen te beantwoorden én de kwaliteit te kunnen waarborgen is er met ingang van september 2018 een 2-daagse training voor  uitvaartverzorgers. Na de eerste dag wordt je geregistreerd als aspirant. Na het succesvol volgen van de tweede trainingsdag wordt je geregistreerd als Dementievriendelijke uitvaartverzorger.

 

Overledenenverzorgers
Gedurende het afgelopen half jaar is regelmatig door overledenenverzorgers, zelfstandig en in loondienst, tevergeefs gevraagd om toelating tot de training voor uitvaartverzorgers. Uit ervaring weten we dat een training voor deze beroepsgroep zinvol is én een andere inhoud vraagt.

Na de zomerperiode bieden we daarom voor deze professionals een training voor overledenenverzorgers.

Tijdens deze 1-daagse trainingsdag wordt je met kennis en praktische oefeningen getraind in ‘Dementievriendelijk verzorgen en opbaren’.

Je kunt voor deze nieuwe training alvast een plaats reserveren op de belangstellendenlijst.

 

Training voor uitvaartverzorgers

De training Dementievriendelijke uitvaartzorg voor ervaren uitvaartverzorgers vindt plaats op 8 september en 13 oktober van 09.30 uur tot 17.00 uur in de Amershof te Amersfoort.

Deelname aan deze 2-daagse training kost 395,- en dat is inclusief

 • certificaat
 • cursusmateriaal
 • een jaar kennisonderhoud
 • vermelding op de website
 • toegang tot het netwerksupportprogramma lokale zorg

Bij succesvol volgen van de twee trainingsdagen ontvang je

 • een certificaat GOED omgaan met dementie van ‘Samen dementievriendelijk’,
 • een certificaat ‘Dementievriendelijke uitvaartverzorger’
 • een logo voor website en e-mail
 • een registratie als Dementievriendelijke uitvaartverzorger
 • een vermelding op deze website
 • een login voor de kennisbank

 

Aanmelden

 

 

De training vond ik afgelopen zaterdag echt super, nogmaals mijn complimenten hiervoor en de kennisbank ziet er geweldig uit.John

 

Dank voor de fijne en leerzame training, ik ben er heel anders tegenaan gaan kijken en kan bijna niet wachten om het in te praktijk te gaan brengen!Monique